HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Dit is Velox Nieuws ''𝘔𝘢𝘨 𝘪𝘬 𝘮𝘦𝘦𝘥𝘰𝘦𝘯 𝘮𝘦𝘵 𝘬𝘭𝘦𝘶𝘳𝘦𝘯?'', vroeg de zoon van de Engineer
NIEUWS
23 augustus 2021

''𝘔𝘢𝘨 𝘪𝘬 𝘮𝘦𝘦𝘥𝘰𝘦𝘯 𝘮𝘦𝘵 𝘬𝘭𝘦𝘶𝘳𝘦𝘯?'', vroeg de zoon van de Engineer

Problemen oplossen is wat techneut Marcel Hoogervorst leuk vindt

''𝘔𝘢𝘨 𝘪𝘬 𝘮𝘦𝘦𝘥𝘰𝘦𝘯 𝘮𝘦𝘵 𝘬𝘭𝘦𝘶𝘳𝘦𝘯?'', vroeg de zoon van de Engineer | Marcel tekent thuis soms technische installaties grof uit. Met pennen, potloden en stiften is hij bezig wanneer zijn zoontje het opmerkt en enthousiast vraagt of hij mee mag kleuren, vertelt hij tijdens een interview. Hij is het liefst bezig om installatietechnische uitdagingen het hoofd te bieden. Als Engineer elektrotechniek werkte hij al aan tal van projecten, groot en klein. Een gesprek over omgaan met tijdsdruk, slim licht en de eerste meters als Projectleider.

Veiligheid voorop

Momenteel werkt deze Velox-collega voor Bosman Bedrijven aan een ambitieus project: een 24 verdiepingen hoog en volledig zelfvoorzienend gebouw, met een WKO-installatie en PV-panelen. “We zijn nu met een TO bezig. Hierbij zorgen we ervoor dat de installaties goed in het gebouw komen.” Een voorbeeld? “In gebouwen als deze gaan we met railkokers van 1600 ampère omhoog.

Per verdieping zetten we er een schakelkast neer en komt er een verdeelkast voor de installaties. We gaan dus niet apart met de voeding helemaal naar de hoofdkast, maar we brengen de railkoker omhoog om alle verdiepingen van spanning te voorzien. Hierbij willen we de installaties zo hoog mogelijk hebben, zodat er zo min mogelijk installaties overheen gaan. Dit doen we om de veiligheid te waarborgen, omdat er zoveel ampère op staat.”

Op elkaar ingespeeld

Het team van Engineers voert hierover gesprekken met verschillende nutsbedrijven. Hierbij komen vragen ter tafel als: hoe gaan we alle woningen voeden? Hoogervorst: “Het gebouw waaraan ik nu werk is geen standaardgebouw. Het zit vol met allerlei innovatieve technologieën. De ontwikkelingen in innovaties houd ik zelf goed bij, om op de hoogte te blijven.”

Ook samenwerken met een goed team is voor Hoogervorst belangrijk. En gelukkig gaat dat heel goed. “Ik vind het heel mooi hoe we in korte tijd al zo goed op elkaar ingespeeld zijn. Er was meteen een klik en een gezamenlijke missie: dit gaan we echt met z’n allen doen. Als we ergens tegenaan lopen bespreken we dat en lossen we het ook altijd samen op.”

Twee paar ogen

Een uitdaging die zich volgens Hoogervorst soms voordoet is tijdsdruk: “Het lijkt alsof het werk steeds sneller moet.'' [Lees verder >]

Mag ik meedoen met kleuren?

Luister nu ook de Podcast met Jeffrey

Via het Spotify kanaal Meesters in de Bouw

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Nino Klieverik Consultant Installatietechniek
Nino Klieverik