HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Dit is Velox Nieuws Joop Netten - Uitvoerder bouw
NIEUWS
25 oktober 2022 / 4

Joop Netten - Uitvoerder bouw

“Top dat Velox mij het vertrouwen heeft gegeven”


Eigenlijk had hij nog niet eens zo veel ervaring als uitvoerder. Des te meer waardeert Joop Netten het dat hij eind 2021 van Velox het volledige vertrouwen kreeg om bij bouwbedrijf Van Wijnen aan de slag te gaan. En ook niet op het minste project, want Oostenburgereiland in Amsterdam is een toonbeeld van duurzaam bouwen.

Op Stadwerf Oostenburg, een locatie waar jarenlang dieselmotoren in elkaar werden gezet, verrijst momenteel een nieuwe, duurzame woonwijk, met ruim 550 appartementen in alle soorten en maten. Joop Netten is daarbij als uitvoerder met name verantwoordelijk voor een woonblok met vierentwintig huurappartementen en een semi-automatische stallingsgarage met daar bovenop een daktuin. “De stallingsgarage is heel compact, maar biedt ruimte aan maar liefst 105 auto- en drie motorparkeerplaatsen, inclusief 28 plekken met elektrische laadpalen”, zegt de 33-jarige uitvoerder. “Het is een beweegbaar parkeersysteem met gebruikmaking van autoliften. Hierdoor worden er in vergelijking met een reguliere parkeergarage aanzienlijk meer parkeerplaatsen gerealiseerd. Dit soort innovatieve systemen zijn de toekomst, zeker in een stad als Amsterdam waar ruimte zeer schaars is.”

Van timmerman naar uitvoerder


Op Oostenburg ontstaat een gevarieerd leefgebied met een kleine ecologische footprint, helemaal in de geest van deze tijd, vervolgt Joop. “Zo zijn alle gebouwen straks gasloos. Uiteraard voldoen zij ook aan de strengste eisen voor isolatie en luchtdichtheid. Op een deel van de gebouwen komen ook zonnepanelen die op de woningen worden aangesloten.” Inmiddels heeft Joop zijn project succesvol opgeleverd. “Telkens als ik mijn planning heb gehaald en een project zonder al te veel problemen is verlopen, geeft mij dat veel voldoening. Waar ik vooral trots op ben, is dat ik de stap van timmerman naar uitvoerder heb kunnen maken. Van 2006 tot 2009 heb ik bij het ROC/Revabo in Geldermalsen een bbl-opleiding tot timmerman gevolgd. Daarna heb ik jarenlang als zelfstandige timmerman gewerkt. Omdat ik graag hogerop wilde, ben ik in 2018 bij bouwbedrijf VORM begonnen als assistent uitvoerder. Op dat moment had ik nog nul komma nul ervaring als uitvoerder. Op gegeven moment heeft mijn broer, die ook uitvoerder is, mij geadviseerd om eens contact op te nemen met Velox. Want mocht mijn contract met VORM aflopen, dan zou ik opnieuw zzp’er moeten worden. Het nadeel daarvan is dat je continu op zoek moet naar nieuwe opdrachtgevers en zelf moet zorgen voor continuïteit. Het fijne van Velox is dat zij dat allemaal voor je regelen en je in contact brengen met uitdagende projecten, waarvan Oostenburg een mooi voorbeeld is.”

Zelfvertrouwen

Hoe ziet een typische werkdag van Joop eruit, willen we graag weten. “Nadat ik ’s ochtends op de bouwplaats heb ingecheckt, neem ik eerst een heerlijk bakje koffie”, zegt Joop. “Daarna check ik mijn mailbox of er nog dringende zaken moeten worden geregeld om vervolgens een paar uurtjes naar buiten te gaan, om de bouwvakkers te controleren en te vragen of er nog eventuele tegenvallers zijn. Ondertussen stuur ik zo nodig ook nog onderaannemers zoals elektriciens en stukadoors aan. Ja, je moet dus wel iedereen goed in de gaten houden.” Naar eigen zeggen is Joop een uitvoerder van het type ‘niet lullen, maar poetsen’. “Als het een keer tegenzit, bijvoorbeeld doordat er een vertraging in de planning optreedt, laat ik mij daardoor niet uit het veld slaan, maar ga ik zo snel mogelijk op zoek naar een oplossing. En ik groei nog elke dag. Als ik terugdenk aan mijn eerste werkdag als uitvoerder en kijk waar ik nu sta, dan kan ik zeggen dat ik mij in de afgelopen vier jaar heel sterk heb ontwikkeld”, klinkt het vol zelfvertrouwen. “Ik heb bewezen dat ik bestand ben tegen druk en snel kan schakelen; eigenschappen die essentieel zijn in dit vak. Ook collega-uitvoerders en projectleiders laten mij zo nu en dan weten dat ik het echt in mij heb. Voor mij is dat toch een soort bevestiging dat ik de juiste beroepskeuze heb gemaakt.”

Waardering voor Velox


Hoe ervaart Joop Netten het werken voor Velox? “Ik waardeer het vooral dat Velox mij, ondanks mijn nog niet zo lange ervaring als uitvoerder, de kans heeft gegeven om mij bij Van Wijnen te gaan bewijzen”, vertelt Joop. “In het verleden heb ik ook weleens andere projectbureaus benaderd, maar daarbij had ik vaak het gevoel dat ze mij niet zo serieus namen. Velox daarentegen heeft mij wel het vertrouwen gegeven om met mij in zee te gaan, dat vind ik top! Ook word ik door mijn contactpersoon geregeld gebeld hoe het gaat. Die grote betrokkenheid spreekt mij zeer aan.”


Luister nu ook de Podcast met Jeffrey

Via het Spotify kanaal Meesters in de Bouw

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?