HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Dit is Velox Nieuws Raymond Sanders - After Work /// Bijzondere auto's
NIEUWS
23 januari 2023 / 3

Raymond Sanders - After Work /// Bijzondere auto's

Bij Velox richten we ons graag op de arbeidsmarkt, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat wij niet benieuwd zijn wat mensen na werktijd uitspoken. Deze keer in After Work: Raymond Sanders, uitvoerder op het project Nikhef in Amsterdam, over zijn verzameling bijzondere auto's. 

Hoe ben je begonnen met het verzamelen van auto's?

“Bij toeval. Zo’n 25 jaar geleden nam ik van mijn toenmalige compagnon een oude Mercedes 280 Cabrio over om die te laten opknappen. Zo kreeg ik de smaak te pakken. Maar misschien begon het al eerder. Op mijn 16e of 17e kreeg ik van iemand een oude Volkswagen Kever cadeau, zodat ik niet meer natgeregend op mijn vakantiebaantje zou aankomen. Met die Kever reed ik ook naar school in Den Helder, 30 kilometer verderop. Zoiets kon toen nog.” 

Op wat voor auto's richt je je?

“Ik hou erg van Amerikaanse auto’s, maar ook van klassieke Britse en Duitse merken. Toeval speelt ook hier vaak een rol. In 2016, rond het EK Voetbal in Frankrijk, stuitte ik op een knaloranje Trabant. Op het dak hebben we de Nederlandse vlag geschilderd. Na een gewonnen wedstrijd reed ik in die auto met mijn dochter en zoon toeterend door het dorp. Daar hebben ze het nu nog over.”


Wat is voor jou het belangrijkste: sleutelen, rijden of verzamelen?

“Het sleutelen laat ik graag aan anderen over. Ik vind het vooral leuk om in zo’n auto te rijden, dat riante gevoel. En het verzamelen natuurlijk. Ooit had ik er twaalf, die pasten precies in mijn werkplaats, een voormalige schuur van 2000 m2 hier in het dorp. Op een gegeven moment hebben mijn vrouw en ik de afspraak gemaakt dat er alleen een auto bij kon als er ook eentje wegging. Nu hebben we er acht.” 

Wat vindt je gezin van jouw hobby?

“Ze begrijpen het. Mijn vrouw is zelf weg van Amerikaanse auto’s. Ze heeft lang een Dodge Ram 6.0 Pick-Up gehad. De grootste boodschappenauto van Nederland, noemden we die wel. En binnenkort is de Jaguar uit 1977 eindelijk rijklaar. Een joekel van een auto, die gaat naar mijn dochter van 19. En mijn zoon van 14 is helemaal gek van auto’s. Over de Mercedes 500 SEL die ik rond 2000 kocht, zei hij op jonge leeftijd al: “Die wil ik later.” 

Welke auto's hebben een speciale plek in jouw collectie?

“De Dodge Custom 880 van 1964 bijvoorbeeld. Een echte diplomatenauto: een slagschip, zwart, 8,8 liter motor. In heel Europa rijden er maar drie exemplaren van rond. Deze was ooit eigendom van een telg uit de Kennedy-familie. En mijn donkerblauwe Rolls Royce Silver Shadow vind ik ook geweldig. Met zo’n verchroomde grill en ornamenten. Dat was mijn tweede aankoop. Mensen in de omgeving gebruiken hem geregeld als trouwauto.”

Welke auto staat nog op je bucket list?

“Meerdere. Maar als ik er eentje moet noemen, dan de Citroën Traction Avant. Een heel karakteristiek ontwerp met die grote spatborden aan de voorkant. Het was ook de eerste auto die mijn vader ooit kocht. Hij overleed toen ik achttien was. Het lijkt me heel mooi om zelf nog eens in zo’n Traction Avant rond te rijden.” 

Mijn vrouw en ik spraken af dat er alleen een auto bij kon als er ook eentje wegging. Nu hebben we er acht.

Luister nu ook de Podcast met Jeffrey

Via het Spotify kanaal Meesters in de Bouw

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Koen Ruigrok Consultant bouw