HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Dit is Velox Nieuws Respect en vertrouwen zijn de basis ingrediënten voor een optimale samenwerking op de bouwplaats
NIEUWS
13 juni 2023

Respect en vertrouwen zijn de basis ingrediënten voor een optimale samenwerking op de bouwplaats

In gesprek met Hans Meisters, Uitvoerder bouwkunde

Hans Meisters is een 63-jarige uitvoerder bij Velox, werkzaam op een bouwproject van Hurks in Maastricht. Sinds 1983 is Hans werkzaam in de bouw en is hij begonnen als junior timmerman om uiteindelijk door te groeien tot uitvoerder. Hans heeft zijn ervaring in de loop van de jaren gebruikt om jongere mensen in het vak te helpen en heeft zelfs als leermeester gewerkt. Hij heeft de veranderingen in de bouwsector gezien, zoals het gebruik van kranen, verbeterde veiligheid en werkomstandigheden en het belang van tillen.

Momenteel werkt Hans aan een project voor de bouw van 500 studentenwoningen, verdeeld over vijf gebouwen. Inhoudelijk is Hans verantwoordelijk voor alle logistieke werkzaamheden op de bouw. “Ik doe dit samen met een directe collega. Hij meer binnen en ik meer buiten. En uiteraard ondersteunen we elkaar in onze rol. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor kwaliteitscontrole en het contact met onderaannemers.”


Op de bouw heb je te maken verschillende talen en culturen. Meisters: “Je hebt hier vooral te maken met Poolse en Roemeense vakmensen. Meestal red ik me wel in het Engels en Duits. En soms een woordje Frans.” Het is voor Hans belangrijk om goede relaties op te bouwen met alle betrokken partijen om vertrouwen en respect te creëren.

Vanzelfsprekend wordt er rekening gehouden met duurzaamheid. Denk aan het toepassen van zonnepanelen, het bouwen met een zeer hoge isolatiewaarde, warmteterugwinning en het hergebruik van oude materialen.

“Ik rijd eigenlijk elke dag met een goed gevoel naar huis. En helemaal als we ons doel voor die dag hebben bereikt.”

Het echte bouwen leer je van vaklui buiten in de praktijk

Luister nu ook de Podcast met Jeffrey

Via het Spotify kanaal Meesters in de Bouw

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?