HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Dit is Velox Nieuws Sneller en betere matches creëren met betrokken consultants en slimme technologie
NIEUWS
11 februari 2022

Sneller en betere matches creëren met betrokken consultants en slimme technologie

Enerzijds is Netten best kritisch op wat hij om zich heen ziet gebeuren. “Neem het BIM-model. Natuurlijk biedt BIM heel veel voordelen, met name bij complexe situaties. Maar het valt mij bij vooral jonge mensen op dat BIM in hun opleiding heilig is verklaard. Anders gezegd, jonge vakmensen kunnen eigenlijk niet goed meer van platte tekeningen controleren. Door alleen maar naar een computerscherm te staren, mis je in mijn ogen veel parate kennis van het bouwproces. Dat wreekt zich, bijvoorbeeld bij het controleren van betonnen kolommen in een gebouw. Niet alle details daarvan staan in het 3D-model opgenomen waardoor ze ook niet altijd goed worden gecontroleerd.”

Digitalisering


Anderzijds is Netten enthousiast over ontwikkelingen in de sector, zoals de automatisering. “Toen ik begon, had ik geen computer, geen mobiele telefoon, en ga zo maar door. Alles gebeurde met de hand. Inmiddels hebben we de beschikking over tal van digitale middelen. Zelf maak ik bijvoorbeeld graag gebruik van Bluebeam, bouwsoftware die mij enorm veel tijdwinst oplevert.” Met digitalisering en tijdwinst is het bruggetje naar Velox – het projectbureau dat professionals als Netten aan opdrachtgevers verbindt – snel gemaakt. Velox beweert dat het onder meer door betrokken consultants en slimme technologie snellere en betere matches realiseert. Netten is het daar roerend mee eens. “Ik hecht persoonlijk veel waarde aan opdrachtgevers waar ik in een collegiale sfeer kan werken. En waar ze bovendien direct communiceren, dus zonder gedoe achter m’n rug om. Velox is zeer goed van deze wensen op de hoogte. Veel belangrijker nog, ik heb via Velox tot nu toe alleen maar opdrachtgevers gehad waar ik op die prettige manier heb kunnen werken.”

Inhoudelijk uitdagende projecten


Naast een fijne werksfeer is uiteraard inhoudelijke uitdaging van belang. Ook die vindt Netten in de opdrachtgevers waarbij hij via Velox terechtkomt. “Zo ben ik er trots op dat ik bij een heel groot distributiecentrum heb gewerkt. Het ging om een complex van 50.000 m2 langs de A15, met onder meer een slagerij, een koelhuis en een vrieshuis erin. De verschillende temperatuursbehoeften van deze ruimtes maakte dit een ingewikkeld project. Net als het feit dat ze bijna drie maanden op de planning achterliepen toen ik er kwam. Aan de thermische én de planningsuitdaging heb ik een wezenlijke bijdrage kunnen leveren, met een tevreden klant tot gevolg. Ik was de juiste man voor hen en zij waren het juiste bedrijf voor mij.”

Luister nu ook de Podcast met Jeffrey

Via het Spotify kanaal Meesters in de Bouw

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld