HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Dit is Velox Nieuws Podcast Meesters in de Bouw - Atilla Sahin
NIEUWS
16 januari 2023

Podcast Meesters in de Bouw - Atilla Sahin

Intro

In deze aflevering gaan we in gesprek met Atilla Sahin. Atilla (50) is werkzaam als Engineer werktuigbouw. En in deze aflevering neemt Atilla ons als het ware mee achter de schermen van de projecten waar hij zich mee bezighoudt en zijn rol daarin als engineer. Ook kijken we met hem terug op hoe hij ooit startte op de arbeidsmarkt en zijn opleidings- en ontwikkelpad wat daarna volgde.

Na zijn dienstplicht start Atilla zijn loopbaan als beginnend plaatwerker. Tijdens zijn werk komt hij er al snel achter dat hij het maken van tekeningen veel leuker en interessanter vindt om te doen. Op eigen initiatief is hij gestart met een cursus AutoCAD, 3D tekenen. Na het behalen van het certificaat is hij op zoek gegaan naar een baan als tekenaar. Hij solliciteerde bij een Ingenieursbureau en kon aan de slag. Dat ging niet zonder slag of stoot.

Sahin: “Ik moest een doorsnede maken van een installatie in een verlaagd plafond. Normaal gesproken doe je daar hooguit 3 à 4 uur over. En ik deed daar bijna twee weken over.” 

In de loop van de jaren heeft Atilla zich in razend tempo ontwikkeld en zich veel technische installatie kennis (HVAC) eigen gemaakt. Enerzijds door praktijkervaring en anderzijds door het volgen van de juist opleiding en training.

“Sommige zaken zijn eenvoudiger geworden. Vroeger had je maken met diepgaande berekeningen t.a.v. stoomketels. Dat heb je nu niet meer. Vandaag de dag heb je te maken met warmtepompen en WKO-installaties”.

Op dit moment is Atilla werkzaam op een groot project via Deerns. Vanzelfsprekend werk je op grote projecten niet alleen, maar ben je onderdeel van een team. Het projectteam bestaat uit een teammanager en projectmanager, een ontwerpleider E en twee modelleurs. Zelf is Atilla ontwerpleider W.

“Met Velox ik eerder een project gedaan. Ik was altijd tevreden over de gang van zaken. Velox toont interesse en zorgt voor de juiste vacatures. En niet onbelangrijk; er wordt op tijd betaald.”

Podcast Meesters in de Bouw

Luister hier de hele aflevering met Atilla.
Ik verwacht dat ik over vijf jaar nog steeds installaties ontwerp. Deze rol zit mij als gegoten.

Luister nu ook de Podcast met Jeffrey

Via het Spotify kanaal Meesters in de Bouw

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Nino Klieverik Consultant Installatietechniek
Nino Klieverik