HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Dit is Velox Nieuws Podcast Meesters in de Bouw - Erwin Kalmeijer
NIEUWS
30 januari 2023

Podcast Meesters in de Bouw - Erwin Kalmeijer

Erwin Kalmeijer

We gingen in gesprek met Erwin Kalmeijer. Eens een timmerman, altijd een timmerman. Erwin (59) heeft het vak geleerd in de jaren ’70. Zijn voorliefde voor iets maken zal nooit verdwijnen. Nu, jaren later, werkt hij als uitvoerder en neemt hij ons mee in de reis die hij aflegde.

Met 42 jaar ervaring heeft Erwin Kalmeijer (59) zijn sporen in de bouw inmiddels ruimschoots verdiend. Gestart als timmerman heeft hij zich op de ‘ouderwetse’ manier ontwikkeld tot meewerkend voorman, projectleider en (hoofd)uitvoerder. “Ik ben nooit bang geweest om verantwoordelijkheid te nemen”, vertelt hij. “Maar ook niet om grote(re) projecten aan te pakken. Ik heb altijd een gezonde drive gehad om te groeien en om verder te komen, maar vooral ook om te doen wat ik leuk vind. Want alleen als je elke dag met plezier naar je werk gaat, kun je écht mooie dingen maken.”
 
Erwin is van huis uit gewend om met zijn handen te werken. “Toen ik na de lagere school naar de LTS ging, kreeg ik de kans om verschillende beroepen te verkennen. Van loodgieter tot stukadoor en meubelmaker”, vertelt hij. “Mijn grootste interesse bleek timmeren, dus ben ik een timmeropleiding gaan volgen. Ook heb ik nog even geprobeerd om naar de MTS te gaan, want ook het vak van architect leek me interessant, maar ik was nogal een flierefluiter en vond buiten spelen belangrijker, dus dat hield geen stand.

Ik ben teruggegaan naar niveau B en heb mijn timmer- en metseldiploma gehaald, waarna ik in de bouw ben gestart.” De eerste jaren werkte hij voor een aannemer in nieuwbouw, renovatie en restauratie. “Hier heb ik het vakmanschap geleerd én werd me de juiste werkethiek bijgebracht. Ik werd me bewust van het belang van samenwerken en werkplezier. Maar ook dat ik nooit genoegen moest nemen met minder. Wat je doet, moet je goed doen. Altijd.”

Podcast Meesters in de Bouw

Erwin: "Vroeger ging je werken in de bouw om jezelf te bewijzen. Daarna ging je pas over je salaris praten. Tegenwoordig wordt er eest over het salaris gesproken en dan gaan we pas bewijzen wat we kunnen. Dat is het grote verschil."

Luister hier de hele aflevering met Erwin.


Velox helpt me om het juiste project binnen mijn vakgebied en interesse te vinden.

Luister nu ook de Podcast met Jeffrey

Via het Spotify kanaal Meesters in de Bouw

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Camilo Jansen Consultant Projectbegeleiding Bouwkunde
Camilo Jansen