HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Dit is Velox Nieuws Podcast Meesters in de Bouw - Erwin Snijders
NIEUWS
20 juni 2022

Podcast Meesters in de Bouw - Erwin Snijders

Werkvoorbereider Erwin Snijders

Bouwen is Erwin Snijders (32) met de paplepel ingegoten. Zijn vader werkte onder meer als werkvoorbereider en projectleider in de bouw en nam hem als 9-jarig jochie altijd mee naar bouwplaatsen. En in hun vrije tijd zetten ze graag samen speelgoed, waterraketten en zelfs hele carporten in elkaar. Ruim twee decennia later is er veel veranderd in het leven van de Werkvoorbereider uit Huizen, maar nog steeds draait het voor een groot deel om bouwen.


Werken in de bouw

Toch begon Snijders’ loopbaan niet in de bouw. Hij rondde VMBO, MTS+ en een HBO-studie bouwkunde succesvol af, maar verliet de schoolbanken midden in de bouwcrisis, in 2012. Dus begon hij parttime als ‘operator’ bij een bedrijf dat de logistieke afhandeling voor Wehkamp verzorgde. “Achteraf waren die twee ‘verloren’ jaren een heel goede leerschool, vooral in warehouse management,” vertelt hij. “Heel nuttig, vooral nu we in de bouw steeds vaker op een postzegel moeten werken en just-in-time leveren de norm is.’’

Imago van de bouw

“Het imago van de bouw klopt niet meer met de werkelijkheid”. Want dat imago, zegt Snijders, klopt niet meer met de werkelijkheid. “Er werkt een nieuwe generatie in de bouw. Ook zijn er veel nieuwe en gave technieken beschikbaar. Zeker op het gebied van digitalisering. Zo slepen we hier niet meer met pakken papier over de bouw. Alle werknemers hebben een tablet waarop ze de stukken inladen. Er staat in de keet niet eens een printer. En in overleggen met de klant lopen we met virtual reality-bril op door het gebouw.”

Luister nu ook de Podcast met Jeffrey

Via het Spotify kanaal Meesters in de Bouw

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Arie Wallenburg Sales Consultant Bouwkunde
Arie Wallenburg