HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Dit is Velox Nieuws Podcast Meesters in de Bouw - Hans Dijkhuizen
NIEUWS
30 augustus 2022

Podcast Meesters in de Bouw - Hans Dijkhuizen

Projectleider Commissioning

In een persoonlijkheidstest kwam hij ooit als het type ‘waarnemer’ uit de bus. Iemand die de dingen wil zien, horen, ruiken, proeven. Privé komt die eigenschap bij Hans Dijkhuizen naar voren als hobbykok, thuisbrouwer, groentekweker en koffieliefhebber. In zijn werk blijkt het uit zijn brede blik waarin hij uiteenlopende discliplines als elektrotechniek, werktuigbouwkunde en building automation combineert. Als Projectleider Commissioning is hij verantwoordelijk voor de kwaliteit van installaties in project 5J bij ASML.


Meet- en regeltechniek

De geboren Scheveninger houdt van ontwikkeling. Na de MTS ging hij aan de slag als loodgieter en cv-installateur, maar na een jaar of drie had hij dat “echt wel gezien”. Hij ging weer studeren en kwam op zijn 30e van de Hogeschool Utrecht met een HIT-diploma op zak. Een reeks banen en opdrachten volgde: in de meet- en regeltechniek, als inspecteur van elektrotechnische installaties, als projectleider op het gebied van werktuigkundige installaties en tunneltechniek. Tot 2016 in loondienst, sindsdien als zzp’er.

Personeelstekort

Personeelstekort is wel een probleem. Daar liep Dijkhuizen al tegenaan toen hem al snel na de start werd gevraagd om ook bij andere ASML-projecten bij te springen. “Op een gegeven moment zei ik: je hebt een extra Hans Dijkhuizen nodig. Dat werd Stefan, nu mijn co-projectleider. Maar we hebben nog meer mensen nodig. Het probleem is: die zijn er niet of ze zijn al ergens aan het werk. De enige oplossing is misschien om een inbedrijfsteller met feeling voor de administratieve kant op te leiden. Want het gaat in dit werk niet alleen om testen, maar ook om de bewijsvoering. Als je nog zo iemand voor me weet…”

Luister nu ook de Podcast met Jeffrey

Via het Spotify kanaal Meesters in de Bouw

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Nino Klieverik Consultant Installatietechniek
Nino Klieverik