HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Dit is Velox Nieuws Podcast Meesters in de Bouw - Henk Zwep en Imri Bron /// Uitvoerders
NIEUWS
22 november 2022

Podcast Meesters in de Bouw - Henk Zwep en Imri Bron /// Uitvoerders

Bouwteam a.k.a. VxTeam

Op het Utrecht Science Park wordt gebouwd aan een 80 meter hoge glazen toren met kantoren en laboratoria, omgeven door een groene plint met uiteenlopende functies. Op dit project zijn Henk Zwep en Imri Bron werkzaam, beiden hoofduitvoerders op dit prachtige project. “Een bouwteam begint altijd klein en breidt zich steeds verder uit, naarmate de werkzaamheden toenemen”, benadrukt Zwep, die circa 2,5 jaar geleden werd benaderd voor de functie van Hoofduitvoerder Afbouw. “Ik werkte voor een aannemersbedrijf, toen een voormalige realisatiemanager mij benaderde voor dit project. De vraag kwam precies op het juiste moment. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Bovendien had ik al goede ervaringen met Velox uit het verleden.” 

Podcast Meesters in de Bouw

In deze aflevering van Meesters in de Bouw gaat Arno Doornenbal in gesprek Henk en Imri. Het gesprek gaat o.a. over hoe hun loopbaan tot nu is verlopen en hoe het om samen te werken met elkaar op een grootschalig project. Beiden zijn in opdracht van MEET betrokken bij de duurzame nieuwbouw voor VWS/RIVM en CBG.

Luister hier de hele aflevering met Henk Zwep en Imri Bron.


Werken bij een projectbureau

Begin 2021 sloot Bron aan als Uitvoerder Toren, een half jaar later gevolgd door een derde collega. “Als ZZP-er vind ik het fijn om via een projectbureau als Velox te werken”, vertelt hij. “Bijvoorbeeld omdat contractzaken, betalingen en andere voorzieningen goed geregeld zijn. Hierdoor kan ik me volledig focussen op de uitvoering.” Zwep: “Ik kende Imri (nog) niet, maar had via een collega al goede verhalen gehoord. We hebben een kennismakingsgesprek gevoerd en hadden direct een klik.” Toen Zwep tijdens het project in het ziekenhuis terechtkwam, nam Bron zijn taken over en inmiddels werken beide heren harmonieus naast elkaar. “We zijn goed op elkaar ingespeeld”, aldus Bron. “We weten wat we aan elkaar hebben én wat we van elkaar mogen verwachten. We kennen elkaar sterktes en zwaktes, waardoor we elkaar uitstekend aanvullen.”   

Samen met de overige teamleden zijn Bron en Zwep verantwoordelijk voor de aansturing en begeleiding van alle onderaannemers en de werkzaamheden binnen het betonskelet. “Van de wanden en vloeren t/m de toiletinrichting. Bovendien staan wij in voor de kwaliteit én veiligheid en zien wij toe op een schone bouwplaats.” 

Samenwerken

“Als het team klopt, heeft iedereen in de keten daar voordeel van”, benadrukt Zwep. “Van bouwplaatspersoneel t/m opdrachtgever. “De afgelopen maanden zijn we echt collega’s van elkaar geworden. Dat maakt het heel aantrekkelijk om ook toekomstige werken samen op te pakken. Als die kans zich voordoet, komen wij graag op gesprek.” 

Als het team klopt, heeft iedereen in de keten daar voordeel van.

Luister nu ook de Podcast met Jeffrey

Via het Spotify kanaal Meesters in de Bouw

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Camilo Jansen Consultant Projectbegeleiding Bouwkunde
Camilo Jansen