HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Dit is Velox Nieuws Podcast Meesters in de Bouw - Jasper Eggink
NIEUWS
05 juli 2022

Podcast Meesters in de Bouw - Jasper Eggink

Werken via Velox bij ASML

Vanaf 1 januari is Jasper Eggink (40) aan de slag voor Velox bij Equans in project 5L van ASML. De Engineer Werktuigbouwkunde is verantwoordelijk voor de installaties voor de cleanrooms, de cabines waarin ASML straks zijn chipmachines gaat bouwen. Deze cabines moeten aan hoge eisen voldoen. “Het zijn een soort operatiekamers als in een ziekenhuis,” legt Eggink uit. “Maar dan complexer.” Voor elke cleanroom vertaalt hij de uitgebreide verlanglijstjes van ASML naar een ontwerp voor de installaties voor elektriciteit, water, luchtbehandeling, brandbeveiliging. “Maar ik ontwerp ook leidingen voor gassen als argon, waterstof, zuurstof en stikstof, plus vacuüm- en hogedrukleiding. Wel iets anders dan een standaard kantoorgebouw.”


Projectteam

Het projectteam van Equans voor 5L telt 10 à 15 man. Behalve Eggink een projectmanager- en leider zijn er onder meer engineers voor building automation, elektrotechniek, een bouwkundig aannemer, een constructeur en brandbestrijdingsdeskundige en modelleurs. “Samenwerken met andere disciplines ligt mij wel. Van huis uit zijn techneuten meestal introvert, maar door opleidingen en ervaring heb ik leren meepraten en meedenken. Vooral door de juiste vragen te stellen. Daardoor begrijp je bijvoorbeeld beter waarom een opdrachtgever iets wil.”

Balans tussen werk en privé

Een complexe maar zeer uitdagende omgeving waar Jasper dagelijks nieuwe dingen tegenkomt. Zodra je hem daar over vraagt beginnen zijn ogen te glimmen. De focus ligt op kwaliteit en niet op prijs. Dat werkt prettig. Er heerst een bepaalde bereidwilligheid in het team. Weet jij iets niet, dan weet de ander het en vise versa. Daarnaast praten we over flexibel werken in een traditionele branche. En hoe zit het eigenlijk met de balans tussen werk en privé?

Luister nu ook de Podcast met Jeffrey

Via het Spotify kanaal Meesters in de Bouw

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Nino Klieverik Consultant Installatietechniek
Nino Klieverik