HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Dit is Velox Nieuws Podcast Meesters in de Bouw - Karim Khallouki
NIEUWS
02 augustus 2022

Podcast Meesters in de Bouw - Karim Khallouki

Werkvoorbereider via Velox bij Nikhef in Amsterdam

Op Nikhef, het Nationaal Instituut voor subatomaire fysica in Amsterdam, doen wetenschappers onderzoek naar de elementaire bouwstenen van ons universum. Over bouwstenen gesproken: daar weet ook Karim Khallouki alles van. Als werkvoorbereider bij bouwbedrijf Strukton is hij nauw betrokken bij de grootschalige renovatie van Nikhef.

Op een met hekken afgesloten terrein naast het Nikhef-complex op het Science Park in Amsterdam staat een grote witte bouwkeet met twee verdiepingen. Sinds mei 2021, toen de renovatie van het Nikhef-gebouw van start ging, zijn hier tientallen mensen van bouwteampartner Strukton aan het werk. Onder hen ook Karim Khallouki. De 41-jarige werkvoorbereider kwam via Velox bij Strukton terecht. “Voorheen was ik als zzp’er voor Ballast Nedam werkzaam op de A-pier op Schiphol. Daar werkten ook mensen van Velox”, zegt Karim. “Toen op gegeven moment het contract van Ballast Nedam met Schiphol werd beëindigd, ben ook ik met Velox in gesprek gekomen. Ze boden mij aan om voor mij op zoek te gaan naar een nieuwe opdrachtgever. Dat vond ik prima. Zo is het eigenlijk gekomen.”

Een dag uit leven van Karim

Tekeningen controleren, onderaannemers contracteren, overleggen met installateurs, en bouwmaterialen inkopen. Dat zijn zo ongeveer de belangrijkste taken van een werkvoorbereider. Kortom, ervoor zorgen dat alles in goede banen wordt geleid. Maar wanneer Karim ’s ochtends de bouwkeet op het Nikhef-terrein binnenstapt, weet hij nooit precies hoe zijn dag eruit gaat zien. “Je kunt van tevoren wel een heel to do-lijstje maken, maar in de praktijk komen er meestal toch weer van allerlei andere dringende zaken tussen die meteen moeten worden uitgezocht of opgelost. Want doe je dat niet, dan ligt het werk stil en kunnen ze buiten niet verder”, verduidelijkt Karim. “Zo komt het weleens voor dat ik ’s ochtends om half zeven even een offerte wil beoordelen, maar dat ik daar aan het einde van de werkdag nog steeds niet aan toe ben gekomen.

Maar die afwisseling maakt het ook juist zo boeiend. Geen enkele dag is hetzelfde. Voor dit werk moet je heel flexibel zijn, als werkvoorbereider ben je een echte spin in het web.” En als een project binnen planning en budget wordt bereikt, is Karim alle hectiek ook zo weer vergeten. “Als ik het daarnaast samen met mijn directe collega’s in de bouwkeet ook nog gezellig heb gehad en we gelachen hebben, heb ik mijn doel bereikt. Gelukkig hebben wij wat een goede werksfeer betreft bij Strukton helemaal niets te klagen!”


Luister nu ook de Podcast met Jeffrey

Via het Spotify kanaal Meesters in de Bouw

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Arie Wallenburg Sales Consultant Bouwkunde
Arie Wallenburg