HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Werk in bouw en techniek Engineer Elektrotechniek

Engineer Elektrotechniek bij Velox

Bouw mee aan de toekomst van Nederland

Overweeg jij aan de slag te gaan als engineer elektrotechniek? Bij Velox kun je meteen starten bij één van onze uitdagende projecten. Wil je eerst meer weten over de rol van een engineer elektrotechniek en wat die bij Velox precies inhoudt? Lees dan snel verder.

Wat ga je doen als engineer elektrotechniek?

Wat is een engineer elektrotechniek?

Een engineer elektrotechniek ontwikkelt, ontwerpt en berekent elektrotechnische systemen en producten. Ook het beheren en optimaliseren van installaties kan tot het takenpakket behoren. Denk bijvoorbeeld, maar niet uitsluitend, aan het berekenen en installeren van technische installaties binnen grote bouwprojecten. Andere namen voor deze rol zijn elektrotechnisch ingenieur, electrical engineer, en engineer E. De belangrijkste engineer binnen een project wordt de lead engineer genoemd.


Specialisaties binnen de elektrotechniek

Als engineer elektrotechniek kun je uit verschillende specialisaties kiezen. Soms is een engineer een wetenschappelijk onderzoeker, maar vaker ben je bezig met de praktische reealisatie van systemen. Maar zelfs dan zijn er nog veel richtingen om uit te kiezen. De ene ingenieur richt zich bijvoorbeeld op robotica, terwijl de ander gespecialiseerd is in systemen voor energieopwekking en -opslag. En waar een hardware engineer elektrotechniek zich focust op het ontwerp en de ontwikkeling van producten, houdt een project engineer elektrotechniek zich bezig met installaties in bouw- of infrastructurele producten. Mensen die gespecialiseerd zijn in elektrotechnisch ontwerp, noemen we elektrotechnische design engineers.

Wat zijn de taken van een elektrotechnisch ingenieur?

De taken van een elektrotechnisch ingenieur kunnen per bedrijf, project en specialisatie flink verschillen. De volgende taken komen wel vaak voor.
  • Ontwikkelen en berekenen van elektrotechnische installaties
  • Ontwerp uitwerken met CAD of andere ontwerpprogramma’s
  • Aanpassen en installeren van software en besturingssystemen
  • Bepalen welke materialen nodig zijn
  • Overleg voeren met betrokkenen binnen projecten
  • Opstellen van verbetervoorstellen
  • Documentatie op orde houden

Waar werk je als engineer E bij Velox?

Velox is gespecialiseerd in spraakmakende projecten. Als je als engineer E voor ons aan de slag gaat, ga je geen producten ontwerpen of onderzoek doen, maar kun je bijvoorbeeld wel worden geplaatst bij uitdagende projecten zoals de ontwikkeling van een politiebureau of het ontwerp van technische installaties op een luchthaven. Ga naar onze projectkalender om te zien aan welke projecten wij nu en in de toekomst werken.

Samenwerking en ontwikkeling

Met wie ga je samenwerken als engineer?

Als elektrotechnisch ingenieur werk je samen met meerdere interne en externe betrokkenen. Zo schakel je onder meer met de projectleider, lead engineer, werkvoorbereider, en opdrachtgever, maar ook met tekenaars en monteurs.

Welke opleiding heb je nodig om werkvoorbereider te worden?

Je kunt electrical engineer worden na het voltooien van de hbo-opleiding elektrotechniek. Deze opleiding is ook op WO-niveau te volgen aan een technische universiteit. Vaak is de bachelor-opleiding algemener van aard, en kun je tijdens je master een specialisatie binnen de elektrotechniek kiezen.

Competenties ingenieur elektrotechniek

Behalve de juiste opleiding moet je verschillende competenties hebben om elektrotechnisch ingenieur te kunnen worden. Je moet bijvoorbeeld nauwkeurig kunnen werken, analytisch zijn en conceptueel kunnen denken. Daarnaast moet je zelfstandig en kritisch zijn om tot de beste resultaten te komen.

Doorgroeimogelijkheden engineer elektrotechniek

Als je begint als electrical engineer werk je meestal onder leiding van een lead engineer elektrotechniek. Met de juiste ervaring en kwaliteiten kun je ook tot deze rol doorgroeien. Ook kun je je specialiseren in een bepaalde richting binnen het vak, zoals beveiligingstechniek of automatisering, of je juist meer richten op het ontwikkelen van producten. Bij Velox denken we graag mee over de ontwikkeling van je carrière en doorgroeimogelijkheden!

Wat verdien je als engineer E

Het salaris van een engineer E is afhankelijk van je ervaring, leeftijd, opleiding en werkgever. Grofweg ligt het salaris tussen de € 2.900 en € 5.000 bruto per maand. Bij Velox kun je rekenen op een meer dan marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 25 vakantiedagen en ruime opleidingsmogelijkheden. Het gemiddelede salaris per uur bedraagt ongeveer € 23,08 per uur.


Baankans engineer elektrotechniek

De baankansen voor een engineer elektrotechniek zijn zeer goed. Bij Velox vind je regelmatig nieuwe, uitdagende vacatures. En wanneer je wordt geplaatst op een bepaald project, kun je daarna vaak weer aan de slag bij een nieuw project dat bij je past.

Vacatures Engineer Elektrotechniek

Werken als engineer?

Bereikbaar tussen 07:00 en 19:00

Ben je ZZP’er? Ook dan kun je bij Velox komen werken. Wij zoeken graag flexibele oplossingen om jou als freelance ingenieur in te zetten en betalen een prima uurtarief voor zelfstandigen.

Heb je vragen over werken bij Velox of ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met mij op.

Nino Klieverik Consultant Installatietechniek
Nino Klieverik