HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Werk in bouw en techniek Engineer Werktuigbouwkunde

Engineer Werktuigbouwkunde bij Velox

Bouw mee aan de toekomst van Nederland

Denk jij erover aan het werk te gaan als engineer werktuigbouwkunde? Bij Velox werken we mee aan uitdagende projecten waar jij als specialist meteen je stempel op kunt drukken. Wil je eerst meer weten over de rol van een engineer werktuigbouwkunde en wat die bij Velox precies inhoudt? Lees snel verder om het te ontdekken.

Wat ga je doen als engineer werktuigbouwkunde?

Wat is een engineer werktuigbouwkunde?

Een engineer werktuigbouwkunde ontwikkelt is degene die plannen doorrekent, checkt op technische haalbaarheid en doorvertaalt naar een functioneel ontwerp. Als engineer werktuigbouwkunde, engineer W of engineer WTB houd je je verder bezig met het berekenen van de kosten, doe je voorstellen om verbeteringen door te voeren in het ontwerp, en bedenk je oplossingen voor complexe technische vraagstukken. In deze rol, die vaak vertaald wordt als mechanical engineer, ben je dus een onmisbare schakel in het bouwproces en werk je samen met verschillende specialisten en belanghebbenden.

Specialisaties binnen de werktuigbouwkunde

Werktuigbouwkunde is een verzamelnaam voor verschillende specialisaties. Bij Velox zal je als werktuigbouwkundig engineer voornamelijk bezig zijn met statische constructies binnen bouwprojecten en werktuigbouwkundige installaties binnen bouwprojecten. Als werktuigbouwkundige kun je je echter ook specialiseren in het ontwerp van dynamische voorwerpen. Je kunt je bijvoorbeeld richten op machinebouw, scheepsbouw, offshore techniek en aandrijftechniek.

Wat zijn de taken van een werktuigkundig ingenieur?


De taken van een werktuigkundig ingenieur kunnen per bedrijf, project en specialisatie variëren. De volgende taken komen echter vrijwel altijd voor:
  • Doorvertalen wensen van de opdrachtgever naar functioneel ontwerp
  • Berekenen van kostenefficiëntie
  • Haalbaarheidsonderzoeken uitvoeren
  • Technische adviezen geven
  • Verbetervoorstellen doen

Waar werk je als engineer W bij Velox?

Velox werkt vooral aan grote, spraakmakende projecten met aanneemsommen van tientallen miljoenen. Als je als werktuigbouwkundig engineer voor Velox werkt, ga je constructies en installaties maken voor bijvoorbeeld grote hotels, luchthavens of grote kantorencomplexen. Ga naar onze projectkalender om een beeld te krijgen van de projecten waar wij nu en in de toekomst aan werken.

Samenwerking en ontwikkeling

Met wie ga je samenwerken als mechanical engineer?

Als mechanical engineer werk je samen met verschillende interne en externe betrokkenen. Zo overleg je onder meer met projectleiders, lead engineers, werkvoorbereiders, en opdrachtgevers.

Welke opleiding heb je nodig om engineer werktuigbouwkunde te worden?

Je kunt engineer werktuigbouwkunde worden als je minimaal de hbo-opleiding werktuigbouwkunde hebt voltooid. Een soortgelijke opleiding op WO-niveau aan een technische universiteit volstaat natuurlijk ook.

Competenties ingenieur werktuigbouwkunde

Behalve de juiste opleiding moet je over verscheidene competenties beschikken om in deze functie te kunnen werken. Zo moet je nauwkeurig kunnen werken, analytisch zijn en goed het overzicht kunnen bewaren. Ook moet je zelfstandig en kritisch zijn om tot de beste resultaten te komen. Daarnaast zien we bij Velox graag dat je ervaring hebt in het werkveld, bij voorkeur bij projecten waarin duurzaamheid centraal stond.

Doorgroeimogelijkheden engineer werktuigbouwkunde

Als je begint als werktuigbouwkundig engineer begin je meestal als junior engineer. Met een aantal jaar ervaring en bewezen capaciteiten kun je doorgroeien tot senior engineer. Je houdt je dan bezig met complexere vraagstukken en grotere projecten. Nog later kun je doorgroeien tot lead engineer W. In die rol ben je verantwoordelijk voor de gehele technische kant van een project. Bij Velox denken we graag mee over je carrière en eventuele doorgroeimogelijkheden!

Wat verdien je als engineer werktuigbouwkunde?

Het salaris van een engineer werktuigbouwkunde verschilt afhankelijk van je ervaring, leeftijd, opleiding en werkgever. Gemiddeld ligt het salaris op € 3.500 bruto per maand. Voor starters ligt dit bedrag zo’n 1000 euro lager, en voor ervaren krachten ongeveer 1000 euro hoger. Bij Velox kun je rekenen op een meer dan marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 25 vakantiedagen en ruime opleidingsmogelijkheden.


Baankans engineer werktuigbouwkunde

De baankans voor een engineer W is erg goed. Ook bij Velox hebben we vaak nieuwe, uitdagende vacatures in dit werkveld. En als je wordt geplaatst op een bepaald project, kun je daarna bijna altijd aan de slag bij een nieuw project dat bij je past.

Vacatures Engineering

Direct starten als mechanical engineer bij onze uitdagende projecten? Bekijk onze openstaande mechanical engineer vacatures. Toch niet de functie die je zoekt? Bekijk dan onze andere openstaande vacatures.

Werken als engineer?

Bereikbaar tussen 07:00 en 19:00

Wil je als ZZP’er aan de slag als werktuigbouwkundig engineer? Ook dan kun je bij Velox terecht. Wij denken graag mee over flexibele oplossingen om jou als freelance engineer in te zetten en betalen een prima uurtarief voor zelfstandigen.

Heb je vragen over werken bij Velox of ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met mij op.

Nino Klieverik Consultant Installatietechniek
Nino Klieverik