HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Werk in bouw en techniek Lead Engineer

Werken als Lead Engineer bij Velox

Bouw mee aan de toekomst van Nederland

Wil jij aan de slag in de uitdagende rol van lead engineer? Bij Velox werken we aan spraakmakende projecten waar jij als leidinggevende specialist direct impact kunt maken. Wil je eerst meer te weten komen over de rol van lead engineer en wat deze bij Velox inhoudt? Lees snel verder om het uit te vinden.

Wat ga je doen als lead engineer?

De lead engineer is degene die binnen een bouwproject verantwoordelijk is voor het technische ontwerp en de ontwikkeling van installaties, deelsystemen of constructies. Als lead engineer inventariseer je de wensen van de klant en vertaal je deze door. Binnen het complete project ben je verantwoordelijk voor het coördineren van je eigen deelproject. Je stuurt je projectteam van specialisten aan en bewaakt de planning en budgetten.

Specialisaties als lead engineer

Een lead engineer richt binnen een bouwproject op zijn of haar eigen specialisatie. Een engineer die zich bezighoudt met werktuigbouwkunde noemen we bijvoorbeeld een lead engineer W, en een lead engineer die gespecialiseerd is in elektrotechniek een lead engineer E. Leidinggevende engineers die zich bezighouden met constructies noemen we lead engineers bouwkunde.


Wat zijn de taken van een lead engineer?

De taken van een lead engineer variëren per project en specialisatie. De volgende taken komen wel vaak terug:
  • Ontwerpvoorstellen maken
  • Begeleiden van projectteam bij ontwerp en tekenwerk
  • Plannen van capaciteit
  • Bewaken voortgang project
  • Als contactpersoon fungeren voor de opdrachtgever
  • Budget bewaken
  • Technische adviezen geven
  • Verbetervoorstellen doen

Waar werk je als lead engineer bij Velox?

Velox richt zich op grote, spraakmakende projecten op toplocaties. Dit betekent vaak aanneemsommen van tientallen miljoenen. Als lead engineer bij Velox ga je bijvoorbeeld werken aan grote hotels, politiebureaus, luchthavens of kantorencomplexen. Ga naar onze projectkalender om je een beeld te vormen van de projecten waar wij nu en in de toekomst aan werken.

Samenwerking en ontwikkeling

Met wie ga je samenwerken als lead engineer?

Als lead engineer werk je nauw samen met je eigen projectteam, dat bestaat uit ontwerpers, technici en andere engineers. Daarnaast schakel je met opdrachtgevers, projectleiders en leveranciers. Dit maakt je werk afwisselend en betekent dat je helder moet kunnen communiceren met verschillende betrokkenen.

Welke opleiding heb je nodig om uitvoerder te worden?

Om lead engineer te worden heb je minimaal een opleiding op hbo-niveau nodig binnen je specialisatie. Denk aan opleidingen zoals werktuigbouwkunde, bouwkunde of elektrotechniek. Een opleiding op WO-niveau is natuurlijk ook goed. Als lead engineer heb je naast de juiste opleiding ook ruime ervaring nodig. Je moet ten minste 8 jaar ervaring op je cv hebben staan en moet ook ervaring hebben in grote projecten.

Competenties lead engineer

Als lead engineer moet leiding geven je in het bloed zitten. Om projecten in goede banen te kunnen leiden moet je verder goed het overzicht kunnen bewaren en communicatief sterk zijn. Daarnaast zijn accuratesse en analytisch vermogen onmisbare competenties in deze rol.


Doorgroeimogelijkheden lead engineer

Als lead engineer bevind je je al vrij hoog op de carrièreladder. Je geeft immers leiding en bent verantwoordelijk voor je eigen project. Toch kun je ook vanuit deze rol nog verder doorgroeien. Zo kun je bijvoorbeeld projectleider worden, een functie waarbij je nog bredere verantwoordelijkheden hebt binnen een project. Bij Velox denken we graag mee over je carrière en eventuele doorgroeimogelijkheden!

Wat verdien je als lead engineer?

Het salaris van een lead engineer varieert en is afhankelijk van je ervaring, leeftijd, opleiding en werkgever. Het salaris ligt gemiddeld op € 3.800 bruto per maand. Dit bedrag kan 800 euro hoger of lager uitvallen, afhankelijk van bovenstaande factoren. Bij Velox kun je rekenen op een uitstekend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 25 vakantiedagen per jaar en ruime opleidingsmogelijkheden.


Baankans lead engineer

Er is een grote vraag naar technisch personeel, en voor lead engineers is dit niet anders. De baankans voor lead engineers is dus zeer goed. Bij Velox hebben we vaak nieuwe, uitdagende vacatures voor lead engineers. En als je wordt geplaatst bij het ene project, kun je daarna bijna altijd aan de slag bij het volgende.

Vacatures Techniek

Werken als lead engineer?

Bereikbaar tussen 07:00 en 19:00

Aan de slag als zelfstandig lead engineer? Ook dat kan bij Velox. Wij denken graag met je mee over flexibele mogelijkheden om als ZZP lead engineer te werken. Als freelance engineer kun je rekenen op een goed uurtarief.

Heb je vragen over werken bij Velox of ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met mij op.

Nino Klieverik Consultant Installatietechniek
Nino Klieverik