HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Werk in bouw en techniek Uitvoerder Bouw

Uitvoerder in de bouw bij Velox

Bouw mee aan de toekomst van Nederland

Overweeg jij aan de slag te gaan als projectleider in de bouw? Bij Velox kun je meteen meebouwen aan verschillende spraakmakende projecten. Wil je eerst meer weten over de rol van uitvoerder en hoe deze bij Velox wordt ingevuld? Lees dan snel verder.

Wat ga je doen als uitvoerder?

Wat doet een uitvoerder in de bouw?

Als uitvoerder heb jij op de bouwplaats de leiding over het bouwproces. Je belangrijkste taak is zorgen dat de werkzaamheden volgens plan worden uitgevoerd. Daarnaast ben je hét aanspreekpunt voor verschillende betrokkenen. Denk aan de werkvoorbereider die de plannen voor de uitvoer maakt, de projectleider die het proces van bovenaf overziet, en de verschillende specialisten die op de bouwplaats actief zijn.

Wat is het verschil tussen een uitvoerder en een projectleider?

De rol van uitvoerder in de bouw wordt soms door elkaar gehaald met die van projectleider. Niet zo vreemd, want er is zeker een aantal overeenkomsten. Beide functies hebben namelijk een belangrijke, leidende rol in de uitvoering van een bouwproject. Beide fungeren bovendien als contactpersoon voor betrokkenen. Het verschil is dat de uitvoerder de werkzaamheden op de bouwplaats overziet en zich bezighoudt met praktische zaken, terwijl de projectleider meer let op de grote lijnen, zoals planning en begroting.

Taken uitvoerder


De taken van uitvoerder kunnen per organisatie en project variëren. Hieronder een aantal veelvoorkomende taken.
  • Leidinggeven aan uitvoerend personeel en onderaannemers
  • Voortgang bespreken met werkvoorbereider en projectleider
  • Meer- en minderwerk signaleren
  • Bewaken van budgetten
  • Fungeren als centraal aanspreekpunt voor medewerkers, opdrahctgevers, leveranciers en omwonenden
  • Kwaliteit en planning overzien
  • Toezien op veiligheid en naleving regelgeving
  • Benodigde materialen berekenen en waar nodig bestellen
  • Werknemersadministratie bijhouden

Waar werk je als uitvoerder in de bouw bij Velox?

Uitvoerders zijn bij de meest uiteenlopende bouwprojecten betrokken, van klein tot groot. Als je als uitvoerder aan de slag gaat bij Velox, zul je vooral betrokken zijn bij grote projecten. Wij werken mee aan aansprekende bouwprojecten op geweldige locaties. We praten bijvoorbeeld over het realiseren van complete woonblokken en appartementencomplexen in plaatsen als Middelburg, Amersfoort en Amsterdam. Spreekt het jou wel aan om als leidinggevende bij te dragen aan dit soort miljoenenprojecten? Ga naar onze projectkalender om te zien aan welke mooie projecten wij nu en in de toekomst werken.

Samenwerking en ontwikkeling

Met wie ga je samenwerken als uitvoerder?

Als uitvoerder neem je een centrale plaats in bij een bouwproject. Je zult dan ook samenwerken en contact onderhouden met verschillende betrokkenen. Eén van de belangrijkste hiervan is de werkvoorbereider, degene die een project voorbereidt en plant. Aan jou als uitvoerder is het de taak deze plannen door te vertalen naar de bouwplaats. Daarnaast overleg je met projectleiders, uitvoerend specialisten, onderaannemers en opdrachtgevers.

Welke opleiding heb je nodig om uitvoerder te worden?

Als je uitvoerder wilt worden in de bouw kun je de mbo-opleiding Uitvoerder Bouw volgen. Deze opleiding duurt 4 jaar. Naast de algemene mbo-opleiding tot Uitvoerder kun je kiezen voor meer gerichte opleidingen als Uitvoerder Bouw en Infra of Kaderfunctionaris Uitvoering Bouw en Infra, en kun je ook met een bouwkundige hbo-opleiding uitvoerder worden. Bovenop de juiste opleiding moet je over een aantal competenties beschikken. Je moet makkelijk kunnen communiceren met en leiding kunnen geven aan verschillende soorten mensen. Daarnaast is het handig als je goed kunt plannen en organiseren, stressbestendig bent en uit de voeten kunt met Microsoft Office programma’s.

Doorgroeimogelijkheden uitvoerder bouw

Doorgroeimogelijkheden uitvoerder bouw

Als je je eenmaal bewezen hebt als juinior uitvoerder of assistent uitvoerder, zul je zelfstandig de leiding krijgen over steeds grotere en uitdagender projecten. Bij grootschalige projecten kun je fungeren als hoofduitvoerder. Ook is er een mogelijkheid om door te groeien naar een andere functie. Zo kun je aan de slag gaan als werkvoorbereider of projectleider, functies waarbij je nog meer een coördinerende en verantwoordelijke rol hebt in een bouwproject. Uiteraard hangen je mogelijkheden ook samen met je voorkeuren en ambities. Bij Velox begeleiden we je graag in de ontwikkeling van je carrière!

Wat verdien je als uitvoerder in de bouw?

Wat je als uitvoerder verdient, hangt af van je ervaring, leeftijd, opleiding en werkgever. Het gemiddelde salaris van een uitvoerder ligt rond de € 4.000,- bruto per maand. Dit kan aan de onderkant uitkomen op zo’n € 3.000,- en aan de bovenkant op € 4.500,-. Bij Velox kun je als uitvoerder rekenen op een meer dan marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 25 vakantiedagen en ruime opleidingsmogelijkheden.

Wat verdient een uitvoerder per uur?

Het gemiddelde uitvoerder salaris per uur bedraagt € 22,03. Voor een ervaren uitvoerder ligt het salaris hoger, terwijl een junior uitvoerder minder zal verdienen.

Baangarantie uitvoerder

Als je over de juiste competenties en papieren beschikt, is de baankans als uitvoerder erg groot. Bij Velox hebben we in ieder geval altijd genoeg te doen. Wanneer je wordt aangenomen voor een bepaald project, kun je vrijwel altijd door in een ander uitdagend project.

Vacatures Bouwkunde

Werken als uitvoerder?

Bereikbaar tussen 07:00 en 19:00

Als ZZP’er aan de slag als uitvoerder? Bij Velox is dat geen probleem! Wij zoeken graag flexibele oplossingen om jou als freelance uitvoerder te plaatsen en betalen een prima uurtarief voor zelfstandige uitvoerders in de bouw.

Heb je vragen over werken bij Velox of ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met mij op.

Koen Ruigrok Consultant bouw