HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Werk in bouw en techniek Werk op Schiphol

AMSTERDAM AIRPORT SCHIPHOL

CONTINU IN ONTWIKKELING

Amsterdam Schiphol Airport is de meest dynamische omgeving in Nederland. Met diverse projecten per jaar, zowel groot als klein, is de luchthaven continu in ontwikkeling. Als exclusief partner van Heijmans Schiphol draagt Velox bij aan de ambitie van Schiphol om Europe’s preferred airport te worden.

Via deze pagina lees jij alles over onze internationale luchthavens die vallen onder Royal Schiphol Group.

Gerard Geurtjens over de A-pier

Projectdirecteur vertelt over de voortgang

Velox spreekt hem over de vertraging die dit project heeft opgelopen, verduurzaming van de luchthaven, werken in geïntegreerde teams én wat IT’ers van de bouw kunnen leren.


"Mijn huidige project is het afronden van de nieuwe A-pier", vertelt Geurtjens. "De bouw van der pier ligt nog niet helemaal stil, want we hebben wel een pakket met noodmaatregelen afgekondigd om het gebouw wind- en waterdicht en veilig te maken. Het dak was bijvoorbeeld nog niet helemaal af en er ontbraken nog delen van de gevel." We vroegen hem: Heeft een andere aannemer wel zin om zo'n project over te nemen? Waarop Geurtjens reageert: “Een terechte vraag, want je zou het nu als een besmet project kunnen zien."

[

"HET SUCCES VAN EEN PROJECT VALT OF STAAT BIJ EEN GOEDE SAMENWERKING TUSSEN ALLE SPECIALISTEN BINNEN ZO'N TEAM"

- Gerard Geurtjens, projectdirecteur Schiphol A-pier

Schiphol in 3D

Een grote uitdaging volgens BIM-modelleur Peter


Schiphol is continu in bedrijf. Voor de luchthaven is het daarom essentieel dat alle technische installaties, zoals automatische deuren, liften en rolpaden, altijd functioneren. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor Heijmans Services, verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van een groot gedeelte van het luchthavencomplex. De digitale 3D-modellen van BIM- modelleur Peter de Vreugd zijn daarbij onmisbaar.

Schiphol op je CV

Draag bij aan de toekomst van de luchtvaart

Wij lichten graag een aantal mogelijkheden uit:

Maar ook:

Vraag naar installatietechnische professionals

DNATA INVESTEERT €200 MILJOEN IN CARGO FACILITEITEN SCHIPHOL

Dnata, een wereldwijde aanbieder van lucht- en reisdiensten, heeft een grote investering van meer dan €200 miljoen aangekondigd in een volledig geautomatiseerd vrachtcentrum, Dnata Cargo City Amsterdam, op Amsterdam Airport Schiphol. Als een van de grootste en meest geavanceerde faciliteiten in zijn soort, zal Dnata Cargo City Amsterdam de laadcapaciteit in Nederland aanzienlijk vergroten en veel nieuwe banen creëren.

Als werkvoorbereider op de a-pier

Technisch Engels spreken met een Portugese staalbouwer

Werkvoorbereider in hart en nieren. Dat stempel past wel bij Jan Wiersma. Jarenlang was hij werkvoorbereider bij een architectenbureau, sinds 2000 is hij dat in de bouw. Momenteel verzorgt hij vanuit Velox de werkvoorbereidingen van de A-pier op Schiphol. Een uiterst uitdagend project: “Tot op het laatste schroefje moet alles traceerbaar zijn.”

Personeelstekort

Marcel van Breugel, vestigingsdirecteur Heijmans Schiphol, over deze zorgelijke ontwikkeling


Onderhoud en beheer dusdanig slim organiseren dat het transport van goederen en personen altijd door kan gaan. Dat is een notendop de voornaamste opgave van de circa tweehonderd medewerkers van Heijmans op luchthaven Schiphol. Vestigingsdirecteur Marcel van Breugel maakt daarbij dankbaar gebruik van de medewerkers van Velox. Al maakt hij zich wel zorgen over de toekomstige arbeidsmarkt. “Veel jeugd wil niet meer in een technisch vak stappen.”

Andere luchthavens van Royal Schiphol Group

Olaf Broeders (Eindhoven Airport) en Sander van der Weg (Rotterdam The Hague Airport) aan het woord

Olaf Broeders werkt ruim tien jaar bij Eindhoven Airport. Als lid van het Leadership Team is hij daar verantwoordelijk voor Airport Development, zowel op het gebied van bouw- en infra als innovatie. Vanuit de strategie werkt hij aan een luchthaven waar de kwaliteit voorop staat en de wensen en behoeften van de reizigers, bezoekers en de medewerkers het uitgangspunt zijn.

      

Verduurzaming en energietransitie zijn hot items. Als het gaat om het behalen van klimaatdoelen, is Rotterdam The Hague Airport (RTHA) een voorloper in Nederland. Sander van der Weg is verantwoordelijk voor alle technische installaties op deze regionale luchthaven. “Op het gebied van verduurzaming kiezen wij er bewust voor om gedurfde, innovatieve keuzes te maken.”

Contact

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.

Heb je vragen over de projecten van Velox of ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met mij op.
MBaga Zonneveld Consultant Business Development Installatietechniek
MBaga Zonneveld