HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Werk in bouw en techniek Werkvoorbereider Bouw

Werkvoorbereider in de bouw bij Velox

Bouw mee aan de toekomst van Nederland

Denk jij erover te gaan werken als werkvoorbereider in de bouw? Bij Velox kun je meteen je stempel drukken op mooie, spraakmakende projecten. Wil je eerst meer weten over de rol van werkvoorbereider en hoe deze bij Velox wordt vormgegeven? Lees dan snel verder.

Wat ga je doen als werkvoorbereider?

Wat doet een werkvoorbereider?

Een werkvoorbereider speelt een onmisbare rol in de organisatie, planning en realisatie van bouwprojecten. Als voorbereider bedenk je wat er moet gebeuren en wanneer. Daarnaast zorg je dat dit allemaal mogelijk is; zo zorg je onder meer dat vakmensen, bouwtekeningen, materieel en materialen op tijd op de bouwplaats zijn. Je werkt in deze rol nauw samen met verschillende collega’s en externe partijen, waaronder projectleiders, projectmanagers, uitvoerders en leveranciers. Simpel gezegd zorg jij vanuit je kantoor dat er op de bouwplaats zo efficiënt mogelijk gewerkt kan worden.

Wat is het verschil tussen een werkvoorbereider en projectleider?

De rol van werkvoorbereider en projectleider lijken soms best op elkaar. Vandaar dat ze nog weleens door elkaar worden gehaald. Beide functies spelen immers een sleutelrol in de planning en realisatie van projecten. Maar natuurlijk zijn er ook duidelijke verschillen. De werkvoorbereider werkt op kantoor de plannen uit, terwijl de projectleider als echte spin in het web ook de bouwplaats overziet. Als eindverantwoordelijke geeft de projectleider vaak ook leiding aan de werkvoorbereider.


Taken werkvoorbereider

  • De taken van een werkvoorbereider verschillen per bedrijf en per project. De volgende taken komen vrijwel altijd terug.
  • Inkopen van materialen
  • Werktekenen controleren en aanpassen
  • Budget en planning bewaken
  • Deelschema’s opstellen
  • Meest efficiënte werkwijze bepalen
  • Contact onderhouden met leveranciers en het uitvoerende team

Waar werk je als werkvoorbereider in de bouw bij Velox?

Bij vrijwel elk bouwproject, klein of groot, zijn werkvoorbereiders betrokken. Als je bij Velox aan de slag gaat, zul je vooral meewerken aan grotere projecten. Velox is namelijk gespecialiseerd in spraakmakende projecten op toplocaties. Wat voor projecten dit zijn? Nou, bijvoorbeeld de realisatie van complete woonblokken en appartementencomplexen in Amsterdam, Amersfoort en Middelburg. Dit soort projecten heeft vaak een realisatiewaarde van vele miljoenen. Uitdagend toch? Ga naar onze projectkalender om te zien aan welke mooie projecten wij nu en in de toekomst werken.

Samenwerking en ontwikkeling

Met wie ga je samenwerken als werkvoorbereider?

Als werkvoorbereider werk je samen met zowel interne als externe betrokkenen. Intern schakel je onder meer met je projectleider, uitvoerders, projectmanager en opdrachtgever. Extern heb je te maken met de leveranciers van bouwmaterialen en materieel.

Welke opleiding heb je nodig om werkvoorbereider te worden?

Je kunt werkvoorbereider in de bouw worden met een opleiding bouwkunde op hbo- of WO-niveau. Ook met een mbo-diploma Middenkaderfunctionaris kun je starten in deze functie.

Welke competenties heb je nodig als werkvoorbereider? 

Naast een passende opleiding moet je beschikken over een aantal competenties om werkvoorbereider te worden. Je moet bijvoorbeeld zeer nauwkeurig kunnen werken en aandacht hebben voor detail, maar ook effectief kunnen plannen, communiceren en bemiddelen.

Doorgroeimogelijkheden werkvoorbereider bouw

Doorgroeimogelijkheden Werkvoorbereider

Je hebt als werkvoorbereider veel mogelijkheden jezelf te ontwikkelen. Als junior werkvoorbereider zul je met name werken aan kleinere projecten met minder budget. Zodra je je bewezen hebt, zul je steeds meer verantwoordelijkheden krijgen in steeds complexere projecten. Daarna heb je de mogelijkheid door te groeien naar andere functies, zoals die van projectleider en andere leidinggevende rollen. Bij Velox denken we graag mee over de ontwikkeling van je carrière en doorgroeimogelijkheden!

Wat verdien je als werkvoorbereider?

Het salaris van een werkvoorbereider hangt af van je ervaring, leeftijd, opleiding en werkgever. Het salaris ligt grofweg tussen de € 2.800 en € 3.500 bruto per maand. Bij Velox kun je rekenen op een meer dan marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 25 vakantiedagen en ruime opleidingsmogelijkheden.

Wat verdient een werkvoorbereider per uur?

Het gemiddelde salaris van een werkvoorbereider bedraagt € 20,- per uur. Voor een ervaren iemand ligt het salaris hoger, terwijl een junior werkvoorbereider minder zal verdienen.

Baangarantie werkvoorbereider

Velox heeft genoeg te doen voor jou als werkvoorbereider. Wanneer je wordt geplaatst op een bepaald project, kun je daarna vrijwel altijd weer aan de slag bij een nieuw interessant project dat bij je past. De baanzekerheid voor werkvoorbereiders is dus groot.

Vacatures Bouwkunde

Werken als werkvoorbereider?

Bereikbaar tussen 07:00 en 19:00

Bij Velox kun je ook als ZZP’er aan de slag als werkvoorbereider in de bouw. Wij zoeken graag flexibele oplossingen om jou als freelance werkvoorbereider in te zetten en betalen een prima uurtarief voor zelfstandige werkvoorbereiders in de bouw.

Heb je vragen over werken bij Velox of ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met mij op.